In anul 2000, distribuitorul numarul 1 pe piata din Grecia, „ELGEKA”, alege Romania sa fie prima tara care face parte din planul de extindere in regiunea Balcani, investind 7 milioane EURO.
In anul 2002 Elgeka-Ferfelis preia distributia nationala a produselor Cream Line – brandul Finetti, iar in anul 2004 devine distribuitor unic al produselor Reckitt Benckiser (Calgon, Vanish, Cillit Bang, Veet).

In anul 2008 Elgeka-Ferfelis a devenit Macro Distribuitor pentru uleiurile si lubrifiantii Shell, creand astfel o divizie dedicata distributiei acestor produse cu activitate pe ambele segmente de piata, atat cel de industrie cat si cel auto.

Elgeka-Ferfelis este astazi una din cele mai importante companii care activeaza pe piata din Romania, cu peste 20 de ani experienta, avand la baza o combinatie unica de expertiza, viziune si putere financiara.

Ca Macro Distribuitor Shell reusim prin intermediul depozitului central din Bucuresti, dar si al celor 11 depozite locale cu mare abilitate de stocare a uleiurilor, sa reactionam imediat si eficient pentru a satisface orice nevoie. Astfel, de la comanda la livrare echipa Shell se asigura de fiecare data de livrarea in cele mai bune conditii a comenzilor, in decurs de maxim 48 ore.
Pe langa recomandari in alegerea lubrifiantului potrivit, oferim o gama larga de servicii conexe precum monitorizarea si testarea starii uleiului, programe inovative de marketing si nu in ultimul rand programe de training pentru partenerii nostri.

Cu o experienta si o cunoastere aprofundata a pietei si a mediului in care activeaza, Elgeka-Ferfelis ofera furnizorilor, clientilor si distribuitorilor ei un sistem integrat de servicii de inalta calitate in urmatoarele domenii de activitate: