Colaborarea dintre Shell si BMW AG a fost prelungita dupa ce Shell a fost declarat furnizor autentic de uleiuri de motor pentru motoarele BMW si singurul furnizor recomandat, la nivel global, pentru uleiul de motor pentru piesele de schimb apartinand  BMW Group.  Gama de lubrifianti Shell Helix Ultra si Pennzoil Platinum se alatura BMW Motorsport in calitate de partener tehnologic premium si furnizor exclusiv de uleiuri de motor premium. De asemenea, Shell V-Power va fi combustibilul recomandat pentru automobilele BMW.

Acest parteneriat se intinde pe parcursul desfasurarii unor competitii pe circuit precum: Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), TUDOR United SportsCar Championships (USCC) si cursa de 24 de ore din cadrul circuitului Nürburgring-Nordschleife (Germania) care acopera circuite din Austria, Canada, Germania, Rusia, SUA si Olanda.

shell-bmwTipurile de competitii sunt variate, de la seria deja consacrata Sedan DTM , probabil cea mai cunoscuta din lume, la noile serii USCC, ajunse abia la al doilea sezon si care combina traseele consacrate dar si cursele de rezistenta din America de Nord, si sa nu uitam de raliul de rezistenta, de 24 de ore, de la Nürburgring. Faptul ca Shell se implica in cursele de masini ajuta compania sa-si dezvolte gama de produse pentru utilizatorii de zi cu zi, iar aceasta noua colaborare consolidand acest angajament.

Carburantii Shell V-Power Benzina si Shell V-Power Diesel sunt recomandati pentru automobilele BMW M si reprezinta o recunoastere a experientei de peste 100 de ani in ceea ce priveste inovatia si calitatea combustibililor. Formulele unice Shell sunt special concepute pentru a curata in mod activ si proteja piesele vitale ale motorului, Shell V-Power fiind considerat partenerul ideal al BMW M Automobile, varful de lance in ceea ce priveste tehnologia BMW.

Mark Gainsborough, Vice Presedintele Executiv Shell afirma: „Noi, cei de la Shell, suntem pasionati de competitiile pe circuit, asa cum rezulta si din implicarea noastra de-a lungul timpului in arena raliurilor internationale. Suntem incantati de aceasta reinoire a colaborarii cu BMW Motorsport si de statutul de furnizor recomandat pentru uleiurile de motor si uleiurile pentru piesele de schimb ale BMW Group.

Parteneriatul cu BMW subliniaza contributia semnificativa pe care brandurile noastre de ulei de motor precum Shell Helix Ultra si Pannzoil Platinum, dar si combustibilii Shell V-Power ajuta la cresterea performantei BMW atat pe pista, cat si in afara ei. Aceasta colaborare va permite ambelor companii sa-si depaseasca limitele in ceea ce priveste dezvoltarea motoarelor, a uleurilor pentru motor si a carburantilor pentru ca, in final, beneficiul major sa apartina conducatorilor de automobile de zi cu zi”.

Uleiurile de motor sunt esentiale in ceea ce priveste durata, eficienta si performanta vehiculului. Proprietatile lor de curatare, de reducere a frictiunii si cea de control a temperaturii sunt principalele caracteristici care asigura durabilitatea si performanta acestora. Continua evolutie a regulilor raliurilor au facut ca uleiurile de motor sa devina si mai importante pentru o echipa ambitioasa cum este cea de la BMW. La testarea din pre-sezon, BMW a semnalat beneficii de performanta a motorului dupa utilizarea Shell Helix Ultra cu tehnologia PurePlus.

„Echipa BMW Motorsport este incantata de faptul ca ne putem baza si in viitor pe Shell pentru competitiile pe circuit DTM, USCC si cursa de 24 de ore Nürburgring”, a afirmat Directorul BMV Motorspotrs, Jens Marquardt.

„Produsele Shell Helix Ultra si Pennzoil Platinum se potrivesc perfect proiectelor noastre de raliu. Avem speranta ca aceste uleiuri de motor de inalta performanta si acest nou parteneriat sa ne aduca succes pe orice pista vom concura”.

Shell va delega o echipa de ingineri pasionati pentru a lucra alaturi de inginerii de la BMV. Ei vor pune in practica cele cateva decenii de experienta pentru a dezvolta un amestec personalizat de ulei de motor pentru masina BMW M4 DTM. Acest proiect se va desfasura in paralel cu sezonul de teste si curse.

Foto: freepik