image006

Shell se intoarce in FIA World Rally Championship (WRC), avand Hyundai drept partener de cursa. Noul automobil Hyundai i20WRC dispune de uleiul de motor Shell Helix si, normal, de branding-ul Shell Helix. Echipa „Hyundai Shell World Rally”  a debutat la raliul din Monte Carlo, care s-a desfasurat in perioada 16-19 ianuarie 2014.

Shell are o istorie lunga si de succes in campionatele de raliuri, bucurandu-se de numeroase victorii in cadrul WRC, iar noul parteneriat de 8 ani cu Hyundai Motor Company inseamna inceputul unei noi ere dinamice.

„Sheel isi manifesta incantarea de a reveni in WRC in 2014 alaturi de Hyundai Motorsport”, a declarat Colin Avraam, vicepresedinte de marketing Shell (Uleiuri si Lubrifianti). „Shell si Hyundai Motors au lucrat cot la cot pentru a oferi clientilor din intreaga lume un produs de inalta calitate pentru mai mult de 8 ani. Venim cu o intelegere reala a punctelor forte ale fiecarei parti din noua echipa, in timp ce Hyundai i20 WRC se pregateste pentru primul sau sezon competitiv. ”

Hyundai i20 WRC beneficiaza de experienta in cercetare si dezvoltare Shell, pe care o va folosi pentru a putea face fata unora dintre cele mai exigente evenimente din lumea motorsportului la nivel mondial. Oamenii de stiinta Shell lucreaza impreuna cu tehnicienii de la Hyundai Motorsport pentru stabilirea cerintelor ce trebuie indeplinite de uleiul Shell Helix Ultra si de alte produse folosite in competitii.

Expertiza adusa de Shell in acest parteneriat vine din experienta cumulata in numeroase alte parteneriate de succes pe care le-a avut in lumea motorsportului.

Campionatul Mondial de Raliuri FIA este una dintre cele mai dificile competitii motorsport din lume, in cadrul careia drumul variaza de la acoperit cu zapada si inghetat, si pana la asfaltat sau acoperit cu pietris, iar temperaturile se incadreaza intre -30°C si +40°C. Din fericire, uleiul Shell Helix Ultra este insarcinat sa protejeze motorul masinii de cursa pe tot parcursul intregului campionat.

G.H. Choi, presedintele Hyundai Motorsport GmbH, a declarat:

„Salutam cu multa satisfactie parteneriatul dintre Shell si Hyundai Motorsport. Cele doua companii, Hyundai si Shell, au incheiat un parteneriat de succes si ne bucuram sa ii avem parte integranta din programul nostru tanar WRC ca echipa Hyundai Shell World Rally. Asteptam cu nerabdare schimbul de experienta realizat cu Shell in cadrul acestei calatorii incredibile, pe masura ce ne imbarcam in primul nostru sezon impreuna din FIA World Rally Championship.”

Roger Moulding, vicepresedinte Shell pe Global Customers, a adaugat:

Hyundai a construit o echipa de clasa mondiala, cu resursele necesare nu doar pentru a transforma Hyundai i20 WRC in campioana, ci si pentru a maximiza beneficiile aduse de programul de raliu produselor sale.”

Calendar WRC 2014

RaliuData
Monte Carlo14 – 19 ianuarie
Suedia5 – 8 februarie
Guanajuato Mexic6 – 9 martie
Portugalia3 – 6 aprilie
Philips LED Argentina8 – 11 mai
Sardegna Italia6 – 8 iunie
Lotos Polonia27 – 29 iunie
Neste Finlanda1 – 3 august
ADAC Germania22 – 24 august
Coates Hire Australia12 – 14 septembrie
Alsace Franta3 – 5 octombrie
Spania24 – 26 octombrie
Wales UK14 – 16 noiembrie

 

Foto: freepik